Антикорупційні прокурори обшукують в Кишиневі штаб-квартиру партії Додона

П'ятниця, 11 листопада 2022, 11:42

У Кишиневі у штаб-квартирі Партії соціалістів 11 листопада відбуваються обшуки у рамках справи про незаконне фінансування партії. 

Цю інформацію виданню Newsmaker підтвердили в Антикорупційній прокуратурі Молдови, повідомляє "Європейська правда".

Обшук проводять співробітники Антикорупційної прокуратури. Більш детальна інформація стане відомою після завершення слідчих заходів.

Як відомо, лідер Партії соціалістів, проросійський експрезидент Ігор Додон перебуває під домашнім арештом з 26 травня у зв’язку з так званою справою про "кульок". Справа отримала назву за відеозаписом, на якому видно, як Додон отримує чорний пакет від колишнього "господаря Молдови", олігарха й лідера Демпартії Влада Плахотнюка. 

6 жовтня прокуратура повідомила про завершення розслідування, 17 жовтня почався судовий розгляд справи. За версією прокурорів, Додон отримав від Плахотнюка від 600 тисяч до мільйона доларів США, кошти мали піти на витрати партії. 

Додон відкидає звинувачення і називає справу політичною. 

Про те, як "улюбленим політиком" Кремля замість Додона та Партії соціалістів може стати інша політсила, дивіться в останньому відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.