Німеччина виділить додатковий 1 млрд євро на підтримку України у 2023 році

П'ятниця, 11 листопада 2022, 18:25

Уряд Німеччини вирішив виділити додатковий один мільярд євро зі свого бюджету на 2023 рік на підтримку України – гроші будуть спрямовані на захист від російських кібератак і збір доказів військових злочинів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Частина коштів буде спрямована на підтримку груп, які фіксують докази порушень прав людини і воєнних злочинів, зокрема тих, які були виявлені після виведення російських військ в Україні. Фінансування також піде на підтримку громадянського суспільства, зокрема на захист журналістів у Білорусі, Росії та Україні.

Німецький уряд вирішив збільшити фінансування на підтримку України на тлі дискусій про те, чи повинен Берлін посилити військову допомогу Києву. Найактивніше за це виступає Партія зелених, яка перебуває в урядовій коаліції.

"Бюджет України чітко дає зрозуміти, що наша підтримка виходить далеко за рамки важливих і необхідних поставок озброєнь. Ми інвестуємо значні кошти в мир в Європі та Україні", – сказав депутат від німецьких "Зелених" Робін Вагенер, який очолює групу з питань України в Бундестазі.

Як зазначає Reuters, Німеччина є третім найбільшим військовим донором України після США та Британії.

Нагадаємо, федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер підтримав збільшення у бюджеті на 2023 рік витрат на допомогу Україні. Раніше з таким запитом до міністра фінансів звернулися очільники МЗС і Міноборони Німеччини Анналена Бербок і Крістіне Ламбрехт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: