Прокуратура Молдови відзвітувалась про речі, вилучені під час обшуку в офісі партії Додона

П'ятниця, 11 листопада 2022, 19:57

Під час обшуку в офісі Партії соціалістів у Кишиневі вилучили документи, записи та носії інформації бухгалтера партії.

Як повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда", про це оголосили в Антикорупційній прокуратурі після завершення обшуку.

У відомстві повідомили, що вилучили документи, записи та носії інформації бухгалтера Партії соціалістів, а обшуки у кабінетах депутатів не проводили. 

"Необхідність обшуку була обумовлена тим, що Антикорупційна прокуратура раніше винесла постанову про вилучення предметів, що мають відношення до справи, але представник ПСРМ заперечував існування таких документів. Згодом заслухали свідка, який підтвердив, що у ПСРМ офомлювали такі документи", - розповіли у прокуратурі.

У Партії соціалістів назвали обшук заходами залякування з боку влади та заявили, що це буцімто спроба відволікти увагу від зливу у мережу переписок міністра юстиції Сергія Литвиненка.

Бухгалтеру соціалістів 18 жовтня висунули звинувачення у співучасті з отриманням коштів для партії від злочинного угруповання, яким керував олігарх Влад Плахотнюк, підробці фінансових звітів партії та інших офіційних документів і відмиванні коштів. 

Згодом стало відомо, що у рамках цієї справи звинувачуваною є також депутатка від соціалістів, колишня спікерка парламенту Зінаїда Гречаний. 

Як відомо, лідер Партії соціалістів, проросійський експрезидент Ігор Додон перебуває під домашнім арештом з 26 травня у зв’язку з так званою справою про "кульок". Справа отримала назву за відеозаписом, на якому видно, як Додон отримує чорний пакет від колишнього "господаря Молдови", олігарха й лідера Демпартії Влада Плахотнюка. 17 жовтня почався судовий розгляд справи.

За версією прокурорів, Додон отримав від Плахотнюка від 600 тисяч до мільйона доларів США, кошти мали піти на витрати партії. Додон відкидає звинувачення і називає справу політичною. 

Про те, як "улюбленим політиком" Кремля замість Додона та Партії соціалістів може стати інша політсила, дивіться в останньому відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.