Угорський депутат побажав Польщі якнайшвидше повернути спільний кордон з Угорщиною

виправлено 21:45
Субота, 12 листопада 2022, 19:54

Виправлено 21:45. Уточнене написання прізвища депутата.

Крайній правий депутат угорського парламенту Ласло Тороцкоі побажав Польщі з нагоди Дня незалежності знову мати спільний кордон із Угорщиною.

Про це повідомляє "Європейська правда".

З нагоди святкування Польщею Дня незалежності в п’ятницю Тороцкоі у Twitter побажав Польщі, щоб вони незабаром "знову зустрілися на спільному польсько-угорському кордоні".

Твіт він проілюстрував фотографією, зробленою після захоплення Угорщиною Закарпаття у 1939 році, де поляк і угорець тиснуть руку біля прикордонного стовпа.

Користувачі Twitter із Польщі різко розкритикували пропозиції Тороцкоі.

"Польща поважає територіальну цілісність наших сусідів. Сподіваюся, Угорщина ніколи не нападе на своїх сусідів", – відреагував польський бізнесмен Марек Татала.

"Ми віддаємо перевагу словакам. У них краща їжа, напої та пісні", – написав інший поляк.

Як зазначає словацький портал Refresher, Тороцкоі є членом угорського парламенту та засновником ультраправої партії "Рух "Наша Батьківщина". Чоловік змінив своє прізвище Тот, бо воно раніше було угорським терміном на позначення словаків.

У 2006 році він організував антисловацьку демонстрацію в Будапешті, на якій були спалені словацькі державні символи. Тоді ж Тороцкоі вислали зі Словаччини на п'ять років після того, як хотів організувати акцію протесту проти етнічних інцидентів у Словаччині, але її заборонила словацька поліція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.