200 тисяч людей вийшли на захист громадського здоров’я у Мадриді

фото
Неділя, 13 листопада 2022, 15:29

Щонайменше 200 тисяч демонстрантів зібралися в Мадриді в неділю на захист первинної медичної допомоги, попередивши, що плани щодо перегляду системи знищать місцеву охорону здоров'я.

Про це повідомило агентство AFP, пише "Європейська правда".

Натовп вийшов під гаслом "Мадрид мітингує на підтримку громадської охорони здоров’я та проти плану знищення служб первинної медичної допомоги". Люди зібралися у чотирьох точках іспанської столиці та пройшли маршем до мерії.

 
Фото: AFP

Представник регіонального уряду повідомив, що демонстрація зібрала 200 тисяч осіб.

За словами профспілок, служби первинної медико-санітарної допомоги в районі Мадрида протягом багатьох років перебували під величезним тиском через брак ресурсів та персоналу, причому ситуація посилювалася поганим регіональним управлінням.

Організатори кажуть, що хоча Мадрид є регіоном Іспанії з найвищим доходом на душу населення, він також є регіоном, який витрачає найменшу суму на душу населення на первинну медичну допомогу. 

"Мешканці Мадрида заслуговують на якісну первинну медичну допомогу, а не на затримки більше ніж на тиждень, щоб відвідати сімейних лікарів або педіатрів", – заявляэ спілка лікарів AMYTS.

Глава Мадридської автономної спільноти Ізабель Аюсо заперечує брак кадрів і стверджує, що протести та страйки організовані лівими партіями напередодні муніципальних і регіональних виборів наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.