Глава МЗС Естонії: підтримка України все ще недостатня, Європа має зробити більше

Понеділок, 14 листопада 2022, 11:23

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що Європа все ще недостатньо робить для підтримки України, порівняно із США, і це варто змінити. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав перед зустріччю глав МЗС.

"Європі потрібна нова парадигма підтримки України для її перемоги. Війна триває вже 9 місяців і все ще не завершилася перемогою України. А це означає, що ми, західна спільнота, ще не зробили достатньо. По-перше, військова допомога. Якщо порівняти загальну європейську підтримку та підтримку США - ми бачимо, що можна було б зробити набагато більше. По-друге, санкції. Росія заробила велетенські прибутки за рахунок вищих цін на нафту й газ. Ми маємо негайно придумати новий пакет санкцій, щоб дати їм новий розмах. А також потрібна суттєва фінансова підтримка Україні. ЄС має виконати свої обіцянки і має бути готовий надавати подальшу допомогу", - наголосив він. 

Рейнсалу зазначив, що європейські країни мали би бути готові збільшити свою допомогу, особливо важким озброєнням.

"Ми маємо бути готові до більших внесків, особливо що стосується важкої зброї. Країни, які можуть надавати важку зброю, мають надати її - конвенційну зброю, без жодних політичних відмовок. Українцям потрібна далекобійна зброя, щоб стримати Росію", - заявив глава МЗС Естонії.

Міністр закордонних справ Литви також наголосив, що чим більше зброї союзники передадуть Україні, тим швидше завершиться війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.