Столтенберг: Україні вирішувати про прийнятність умов для переговорів з РФ

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:04

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що Україна має вирішити, які умови є прийнятними для ведення переговорів з Росією.

Про це Столтенберг сказав під час пресконференції з членами уряду Нідерландів у Гаазі, повідомляє "Європейська правда".

"Це Україна має вирішувати, які умови є прийнятними. Ми повинні їх підтримувати", - сказав він, підкресливши важливість підтримки НАТО.

Столтенберг наголосив, що вихід Росії з Херсона свідчить про мужність українських військ і важливість подальшої підтримки. Але він зазначив, що попри відступ РФ не слід недооцінювати російські війська.

"Російські збройні сили зберігають значні можливості, а також значну чисельність військ. Росія демонструвала готовність понести значні втрати. Вони також показали надзвичайну жорстокість" - додав генсек НАТО.

Раніше кремлівське агентство РИА Новости поширило заяву МЗС РФ, в якій йшлося, що "Росія не приймає попередніх умов щодо України, у тому числі вимоги вивести війська, а у діалозі потрібно враховувати ситуацію на землі.

У МЗС України відповіли, що Росія не може диктувати свої умови для проведення переговорів з Україною про завершення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.