Пропагандистський канал Russia Today починає мовлення в Сербії

Понеділок, 14 листопада 2022, 19:24

У Сербії розпочинає мовлення філія російського пропагандистського каналу іномовлення Russia Today, який перебуває під санкціями Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на N1.

Сербську філію RT очолить Єлена Мілінчич – донька Любинки Мілінчич, яка очолює місцеву редакцію російського пропагандистського агентства Sputnik Srbija.

Коли саме телеканал почне мовлення, не уточнюється. Про його запуск сербські ЗМІ писали ще у липні.

Речник Європейського Союзу Петер Стано на запит N1 нагадав, що Брюссель запровадив санкції проти Russia Today у межах заходів з протидії повномасштабній російській агресії проти України.

Кулеба закликав заборонити Russia Today у всьому світі після закликів "топити" українських дітей

За словами Стано, Сербія як країна-кандидат на членство ЄС має поступово гармонізувати свою політику у сферах зовнішніх зносин і безпеки з європейською.

"Russia Today – це частина російського інструменту пропаганди й дезінформації, яким Кремль доповнює свою протиправну агресію проти України та вбивство українців", – наголосив речник ЄС.

Нагадаємо, на початку березня за рішенням Ради ЄС, у Євросоюзі невідкладно заборонили роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik. Аналогічне рішення також ухвалили зокрема Канада і Чорногорія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.