ЄС затвердив виділення ще 16 млн євро для підтримки українського війська

Вівторок, 15 листопада 2022, 12:56

Рада ЄС затвердила виділення 16 млн євро з Європейського фонду миру (EPF) для підтримки нарощування потенціалу Збройних сил України за допомогою військової місії ЄС для України (EUMAM).

Про це у вівторок повідомила пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

Відзначається, що цей крок був розроблений на основі оперативних потреб України. Кошти профінансують надання державами-членами ЄС боєприпасів, військової техніки та платформ, призначених для доставки летальної сили, а також транспортування, зберігання та технічне обслуговування і ремонт обладнання, що фінансується за рахунок допомоги.

Цей захід діятиме протягом 24 місяців і доповнить внески ЄС для України в рамках Європейського фонду миру, які зараз становлять понад 3,1 млрд євро.

Рада ЄС також офіційно запустила місію військової допомоги Європейського Союзу для України. Її метою є посилення військової спроможності Збройних сил України, щоб вони могли захищати територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також захищати цивільне населення. 

EUMAM Ukraine має мандат на проведення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки до 15 000 військовослужбовців Збройних сил України в різних місцях на території держав-членів ЄС.

За словами глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, тренувальна місія почне працювати за кілька тижнів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.