У Німеччині завершили будівництво інфраструктури для першого терміналу скрапленого газу

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:11

У Німеччині завершили будівництво інфраструктури для першого плавучого СПГ-терміналу - у рекордно стислі терміни через необхідність швидко знайти заміну російському газу.

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

Спорудження інфраструктури терміналу в місті Вільгельмсгафен, в Балтійському морі біля Бремена, завершили приблизно за шість місяців, що для Німеччини поки є рекордним темпом і потребувало винятків зі стандартних процедур.  

Перший СПГ-танкер має прибути в середині грудня. Плавуча установка зі зберігання та регазифікації має довжину понад 280 метрів і може щорічно регазифікувати від 5 до 7,5 млрд кубометрів скрапленого природного газу.
 
Друга установка має з’явитися наприкінці грудня. Завдяки скрапленому природному газу Німеччина сподівається у 2023 році замістити 50-60% газу, який раніше отримувала з Росії.  

Спорудження інфраструктури для СПГ-терміналу супроводжувалося критикою від деяких організацій із захисту довкілля, і їхні застереження частково підтримали в уряді землі Нижня Саксонія - міністр з питань довкілля від "Зелених" пообіцяв ретельний моніторинг та втручання, якщо у процесі роботи терміналу помітять проблеми. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.