У Польщі військові проводять навчання на випадок руйнування об'єктів енергоінфраструктури

Вівторок, 15 листопада 2022, 14:55

Поблизу Вроцлава проводять військові навчання на випадок руйнування енергетичної інфраструктури і знеструмлення терміном до тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

"Сьогоднішні зовнішні загрози, які виникають по всій Європі, викликають певне занепокоєння. Можуть виникнути різні ситуації. Десь локально можуть відбуватися навіть відключення електроенергії. Однак наш сценарій більше пов'язаний з погодною ситуацією", - підкреслив полковник Артур Баранський, командир 16-ї Нижньосілезької бригади територіальної оборони.

Сценарій передбачає, що під час шторму і зливи вантажівка, що рухається на великій швидкості, руйнує трансформаторну підстанцію, яка постачає електроенергію майже 400 споживачам міста Сечніце. Вони можуть залишитися без світла до тижня.

Ситуацію рятують військовослужбовці 16-ї Нижньосілезької бригади територіальної оборони, які встановлюють на місці контейнерну польову електростанцію.

"В рамках навчань було зупинено електроенергію, яка щоденно протікає в мережі. Військова техніка була підключена до електромережі та забезпечила електроенергією мешканців Сечніце", - пояснив полковник.

За словами військових,  польова електростанція здатна забезпечити енергією до кількох тисяч сімей, або одноразово, наприклад, школу чи лікарню.

Раніше повідомлялося, що уряд Британії тестує плани по боротьбі з відключеннями електроенергії, які можуть тривати до семи днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: