Китай похвалив РФ за "відповідальну" позицію щодо ядерної війни на саміті G20

Вівторок, 15 листопада 2022, 20:30

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив про "раціональну та відповідальну" позицію Росії щодо ядерної війни після зустрічі з главою російського МЗС Сергєєм Лавровим на полях саміту "Групи двадцяти" в Індонезії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Xinhua.

"Китай зауважив, що Росія нещодавно підтвердила усталену позицію, що "ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестися", що свідчить про раціональне і відповідальне ставлення РФ", – цитує агенція слова глави МЗС Китаю.

Також Ван Ї після зустрічі з Лавровим побачив у Росії готовність відновити реалізацію Чорноморської зернової ініціативи та відкритість до "переговорів і діалогу".

Очікується, що лідери "Групи двадцяти" засудять застосування або будь-які погрози застосування ядерної зброї у підсумковій заяві.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін на переговорах на Балі у понеділок погодилися, що ядерна зброя ніколи не повинна використовуватися, в тому числі в Україні.

Росія неодноразово використовувала ядерну риторику для погроз у контексті війни в Україні. Зокрема російський президент Владімір Путін говорив про можливість використання "всіх засобів" під час конфлікту. Крім того, Москва звинувачувала Київ у підгтовці провокації із застосуванням "брудної бомби".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: