Прем’єр Угорщини скликає Раду оборони через перебої з постачанням нафти після обстрілів РФ

Вівторок, 15 листопада 2022, 21:26

Прем’єр-міністр Угорщини у вівторок увечері скликав засідання Ради оборони у зв’язку з припиненням постачання російської нафти трубопроводом "Дружба" – за попередніми даними, це сталося через пошкодження об’єкта енергетичної інфраструктури після ракетних обстрілів України Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Index.

За даними угорських ЗМІ, російська ракета влучила в трансформаторну підстанцію системи електропостачання на білорусько-українському кордоні, яка відповідає за безперебійну роботу нафтопроводу "Дружба".

Угорська державна енергетична компанія MOL підтвердила припинення прокачки нафти через "Дружбу". Там кажуть, що отримали повідомлення від української сторони про обстріл російською артилерією трансформаторної підстанції.

"Унаслідок удару тимчасово припинено постачання нафти нафтопроводом "Дружба" до Угорщини, Чехії та Словаччини", – додали у MOL.

Трубопровід "Дружба" починається в Росії на східному березі Волги і ділиться на дві гілки в Білорусі: північна веде до Польщі та Німеччини, південна через Україну - до Угорщини, Словаччини та Чехії.

Росія зазвичай постачає близько 250 тисяч барелів нафти на день через південну гілку нафтопроводу "Дружба". У грудні має набути чинність заборона на купівлю російської трубопровідної нафти, але Угорщина й Чехія отримали виняток до 2024 року.

Раніше стало відомо, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони на тлі повідомлень про падіння на польській території російських ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.