Трамп офіційно оголосив про участь у виборах президента США в 2024 році

Середа, 16 листопада 2022, 09:24

Дональд Трамп у вівторок офіційно розпочав боротьбу за повернення президентського крісла у 2024 році, прагнучи випередити потенційних суперників-республіканців.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Трамп зробив заяву про участь у виборах в своєму маєтку Мар-а-Лаго у Флориді через тиждень після проміжних виборів, на яких республіканці не змогли завоювати стільки місць в Конгресі, скільки вони сподівалися.

У промові, що тривала трохи більше години, Трамп виступив перед сотнями прихильників у бальному залі, завішаному американськими прапорами.

"Для того, щоб зробити Америку знову великою, я сьогодні оголошую свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів", - сказав Трамп людям, серед яких були члени сім'ї, донори і колишні співробітники.

Трамп уникав образ, які були характерні для інших публічних виступів, натомість надавши перевагу критиці президентства Байдена та огляду того, що, за словами Трампа, було політичними досягненнями його власного часу на посаді.

"Два роки тому ми були великою нацією, і незабаром ми знову станемо великою нацією", - сказав він.

Трамп критикував мігрантів і назвав американські міста кримінальними "вигрібними ямами з кров'ю".

Він заявив, що наполягатиме на смертній карі для наркоторговців і поновить на службі військовослужбовців, які були звільнені за відмову отримати вакцину від COVID-19.

Трамп не використав свою промову, щоб відродити свої неправдиві заяви про масові фальсифікації виборців у 2020 році і не згадав про насильницьку спробу його прихильників 6 січня 2021 року перешкодити Конгресу засвідчити перемогу Байдена.

Нагадаємо, нове національне опитування Yougov показало, що губернатор Флориди Рон Десантіс вирвався вперед на 7 відсоткових пунктів від Трампа у потенційних президентських праймеріз.

Про те, чи зможе Дональд Трамп повернутися у президентське крісло і чи може хтось у Республіканській партії кинути йому виклик читайте в статті - Головний конкурент Трампа: що відомо про лідера симпатій республіканців Рона Десантіса.

Детальніше про підсумки проміжних виборів до Конгресу США читайте у статті: Трамп не виграв, Байден не програв: що показали проміжні вибори у США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.