Литва закликає до посилення протиповітряної оборони вздовж східного кордону НАТО

Середа, 16 листопада 2022, 11:48

НАТО має швидко розгорнути більше засобів протиповітряної оборони на польсько-українському кордоні та на решті східного флангу Альянсу.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"Небо НАТО має бути захищене на 100% ... Литва буде активно підтримувати розгортання систем протиповітряної оборони (НАТО) уздовж польсько-українського кордону", - сказав Науседа, додавши, що це стосується і решти східного флангу.

"Я сподіваюся, що до саміту НАТО у Вільнюсі наступного року нам вдасться досягти прогресу, оскільки ситуація підтверджує, що це правильне рішення і потребує швидкої реалізації", - сказав Науседа.

Вибух не підвищив рівень військових загроз, сказав Науседа, додавши, що "випадкові інциденти, можливі відхилення ракет можуть статися в майбутньому".

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що чиєю б не була ракета, що призвела до загибелі двох людей у Польщі, причиною інциденту є масовані ракетні удари Росії по Україні.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету, яка впала на польську територію, та підтвердив, що вона, швидше за все, російського виробництва. Польща запросила міжнародних експертів для розслідування вибухів.

Читайте також: Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: