Поліція Польщі опублікувала фото з місця падіння ракети, триває розслідування

Середа, 16 листопада 2022, 12:02

Польська поліція опублікувала фото з місця падіння ракети в населеному пункті Пшеводув недалеко від українського кордону.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Поліцейські експерти, зокрема, Центрального слідчого управління поліції, Центральної криміналістичної лабораторії поліції та Кримінального бюро Головного управління поліції, спільно з іншими службами, детально з'ясовують обставини події та збирають докази", - йдеться у повідомленні на Facebook.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський назвав інцидент з ракетами наслідком нападу Росії на Україну та закликав не поспішати з висновками, чия це ракета.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету, яка впала на польську територію, та підтвердив, що вона скоріш за все російського виробництва. Польща запросила міжнародних експертів для розслідування вибухів.

Литва закликала НАТО швидко розгорнути більше засобів протиповітряної оборони на польсько-українському кордоні та на решті східного флангу Альянсу.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.