МЗС РФ бідкається через "антиросійську вакханалію" після вибухів у Польщі

Середа, 16 листопада 2022, 17:05

МЗС Росії у середу ввечері опублікувало заяву, у якій відхрещується від причетності російських військ до інциденту з вибухами у Польщі. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

У заяві російське міністерство стверджує, що на території Польщі неподалік від польсько-українського кордону упали дві ракети.

Міністерство заявило, що фіксує "обурливу публічну реакцію на подію в низці країн НАТО, засобах масової інформації, які в унісон без бажання розібратися в ситуації поспішили розтиражувати абсолютно хибні, голослівні твердження про те, що винуватцем може бути Росія".

"Вбачаємо в цій вакханалії навмисні дії, що вживаються в рамках антиросійської кампанії навколо України, що проводиться на Заході на системній основі", - йдеться у заяві відомства окупантів.

МЗС РФ звинуватило українську владу у спробах використати цей інцидент для звинувачень Росії та спроб консолідації західної підтримки.

Міністерство додало, що неупереджене розслідування та оприлюднення його результатів "викриють цю провокацію".

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив у середу, що ракета, яка впала на території Польщі, ймовірно, була випущена українськими силами ППО під час відбиття російських атак.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну.

Україна виступає за спільне з партнерами подальше максимально детальне вивчення інциденту з падінням ракети у Польщі і просить доступу для українських фахівців.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.