Експосла у Німеччині Андрія Мельника призначили заступником глави МЗС

П'ятниця, 18 листопада 2022, 18:02

Кабінет Міністрів призначив заступником міністра закордонних справ України колишнього посла у Німеччині Андрія Мельника.

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає "Європейська правда" з посиланням на Укрінформ.

"Кабінетом Міністрів України призначено Мельника Андрія Ярославовича заступником міністра закордонних справ України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, указом від 9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади надзвичайного і повноважного посла України у Федеративній Республіці Німеччина.

Андрій Мельник запам’ятався у Німеччині різкими, іноді дуже недипломатичними заявами, просуваючи рішення на користь України - як, наприклад, сказав, що канцлер Олаф Шольц "вдає ображену ліверну ковбасу" (німецький фразеологізм, який означає вдавати безневинно ображеного. - Ред.), хоча згодом перепросив за свої слова.

Серед останнього, Мельник послав за маршрутом російського корабля Ілона Маска за його пропозицію для України піти на поступки РФ. 

У міністерстві закордонних справ Німеччини влаштували Мельнику винятковий прощальний обід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.