Росія обіцяє відповісти на вислання свого дипломата з Молдови через падіння ракети

Середа, 2 листопада 2022, 16:04

Офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова на брифінгу в середу розкритикувала вислання російського дипломата з Кишинева після падіння ракети на території Молдови.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

"Цей недружній крок є елементом активної антиросійської кампанії, розгорнутої прозахідними політістеблішментом і засобами масової інформації Молдови. Розкручуються надумані тези про "російську військову загрозу", "зловмисне втручання" Росії у внутрішні справи Молдови", – стверджує Захарова.

"Ніякими фактами цей бездоказовий галас не підкріплюється. Його справжні цілі в тому, щоб відвернути увагу громадян від украй непростої внутрішньополітичної та економічної ситуації в країні, з якою не здатна впоратися нинішня влада в Кишиневі", – вважає вона.

Представниця російського МЗС додала, що Москва відповість на висилку російського дипломата з Молдови.

Нагадаємо, вранці 31 жовтня МВС повідомило, що на територію Молдови впали фрагменти ракети, збитої сьогодні вранці українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в селі Наславча.

Пізніше у відомстві уточнили, що не зафіксували порушення повітряного простору Молдови ракетами, оскільки на території Молдови впали лише фрагменти ракети, збитої українськими ППО. При цьому, за інформацією прикордонників, гребля не постраждала і немає жодної загрози затоплення району.

Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови підтвердило своє рішуче засудження ракетних ударів по Києву та інших містах і також оголосило про вислання одного російського дипломата після інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.