У Польщі назвали невдалим призначення Мельника заступником глави МЗС

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:41

Голова комітету закордонних справ Польщі Радослав Фогель назвав невдалим призначення колишнього посла України в Німеччині Андрія Мельника заступником міністра закордонних справ.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє PAP.

За його словами, "це призначення є очевидно невдалою подією".

"Тут наші українські партнери повинні демонструвати більше розуміння вразливих для Польщі питань" - сказав Фогель.

На запитання, чи буде Польща офіційно звертатися до української сторони з приводу цього призначення, він заявив: "Чи буде офіційно, це має вирішувати МЗС. Немає звичаю офіційно коментувати призначення заступників міністрів, але є багато контактів на різних рівнях, де нашу позицію можна представити українській стороні".

У п’ятницю стало відомо про призначення Андрія Мельника заступником міністра закордонних справ України.

Нагадаємо, влітку в інтерв’ю журналісту Тіло Юнгу український дипломат прокоментував історичні суперечки між Польщею та Україною щодо Степана Бандери. "Немає жодних доказів того, що бандерівці вбивали євреїв", – сказав Мельник, який також зазначив, що це наратив, який просуває Росія.

Коли в певний момент розмови журналіст заявив, що йому не зрозуміло, як людину, відповідальну за вбивство поляків і євреїв, можна назвати "героєм", Мельник рішуче заперечив цю думку і заявив, що Бандера не був масовим убивцею.

Заяви Мельника викликали ажіотаж у Німеччині і Польщі.

В МЗС України після цього пояснили, що слова Мельника не є офіційною позицією Києва, а Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з польським візаві Збігневом Рау.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.