Сильні зливи на Балканах спричинили повені, загинули 6 осіб

Понеділок, 21 листопада 2022, 19:36

Проливні дощі на Балканах за останні два дні призвели до повеней, унаслідок яких загинуло щонайменше шестеро людей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Associated Press.

Одним із найбільш постраждалих районів був північний захід Албанії, де були затоплені тисячі акрів сільськогосподарських угідь і сотні будинків. Влада евакуювала десятки сімей на тлі перебоїв з електрикою.

На початку понеділка поліцейські водолази виявили тіла двох зниклих чоловіків, батька і сина, чий автомобіль було змито в неділю в селі Боге, приблизно за 150 кілометрів на північ від Тирани.

У Чорногорії та деяких районах Сербії річки, що вийшли з берегів, забрали чотири життя за вихідні. Жінка і двоє її дітей потонули в Чорногорії, коли їхній автомобіль впав у річку під час проїзду по мосту. На півдні Сербії дворічний хлопчик потонув, впавши в річку.

Влада південного сербського регіону Рашка оголосила надзвичайний стан через сильну повінь, а армію направили на допомогу місцевому населенню для евакуації та доставки питної води і продовольства.

За даними влади, злива, що випала о 12 годині в неділю в кількості до 400 міліметрів, призвела до того, що річка Дріні, найдовша в Албанії, вийшла з берегів щонайменше на 10 сантиметрів.

Щонайменше 3000 гектарів сільськогосподарських угідь було затоплено. Сотні військовослужбовців були направлені для евакуації сімей після того, як було затоплено понад 600 будинків.

Повінь також зачепила райони на заході Косова, завдавши певної шкоди будівлям і закривши школи, але повідомлень про жертви не надходило.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.