Німеччина повинна бути готовою захищати свою територію - міністр оборони

Понеділок, 21 листопада 2022, 21:11

Німеччина повинна бути готовою до потенційного нападу на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", заявила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, йдеться в публікації DW.

"Ми маємо бути готові захищати Німеччину та територію Альянсу", - сказала Ламбрехт в інтерв'ю газетам Rheinische Post та General-Anzeiger, оприлюдненому у понеділок, 21 листопада.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати слова генерального інспектора Бундесверу Ебергарда Цорна про те, що Німеччина має бути готовою на випадок, якщо вона виявиться втягнутою в нав'язану їй війну, Ламбрехт відповіла: "Оборона завжди була ключовим завданням Бундесверу. Це всі знову повинні усвідомити".

Також, за словами Ламбрехт, Бундесвер зможе забезпечити оборону Німеччини у разі потреби. При цьому вона висловила впевненість у тому, що Німеччині допоможуть партнери по НАТО.

"Бундесверу ніколи не доведеться захищати Німеччину наодинці, на нашому боці завжди будуть наші союзники, а в Альянсі збройні сили, безумовно, в змозі захистити Німеччину", - пояснила вона.

Крім того, Німеччина "може і має стати кращою у всіх сферах", особливо у сфері ППО, де в Європі, за її словами, є недоліки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня військова контррозвідка Німеччини (MAD) повідомила про підвищену активність іноземних розвідок. 

Читайте також історичну промову президента Німеччини про війну та зміну ставлення до РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.