У Швеції затримали двох підозрюваних у незаконній розвідувальній діяльності  

Вівторок, 22 листопада 2022, 11:38

Поліція безпеки Швеції (Säpo) провела операцію в районі Стокгольма у вівторок вранці і затримала двох осіб у справі про серйозну незаконну розвідувальну діяльність.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє SVT.

"Операція пройшла за планом. Ми провели операцію рано вранці, і нам допомогли як Поліцейське агентство, так і Збройні сили", - сказав Фредрік Хультгрен-Фріберг з пресслужби Поліції безпеки.

Один із затриманих підозрюється у грубій незаконній розвідувальній діяльності проти Швеції та грубій незаконній розвідувальній діяльності проти іноземної держави. Інший - у пособництві.

За словами Фредріка Хультгрена-Фріберга, попереднє розслідування тривало протягом певного часу, що призвело до проведення операції.

" У зв'язку з операцією також були проведені обшуки в будинках, вилучення та допити", каже він.

На своєму сайті Säpo пише, що ця справа не пов'язана з жодною іншою поточною справою, яку веде Поліція безпеки.

Місія поліції безпеки - захищати Швецію і демократію, і в рамках цього Швеція не повинна бути платформою для незаконної розвідувальної діяльності, як проти Швеції, так і проти іншої іноземної держави, сказав Фредрік Хультгрен-Фріберг.

"Коли ми отримуємо ознаки того, що це відбувається, ми діємо настільки рішуче, наскільки це можливо" - додав він.

Нагадаємо, Швеція висунула двом чоловікам звинувачення у шпигунстві на користь Росії після завершення розслідування, розпочатого у 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.