Тисячі людей вимагали в Іспанії припинити насильство над жінками

фото
Субота, 26 листопада 2022, 10:22

Тисячі людей вийшли на вулиці Мадрида та Барселони у п'ятницю ввечері на марші на честь Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

У Мадриді демонстранти, багато з яких були одягнені у фіолетові кольори, пройшли центром міста, несучи транспаранти і скандуючи "Ні - це ні, все інше - згвалтування" і "Ми, жінки, не товар". 

У Барселоні люди били у барабани та запалювали смолоскипи.

З 2003 року, коли статистика почала офіційно підраховувати смертельні випадки, в Іспанії внаслідок ґендерного насильства загинула 1171 жінка. У 2022 році загинули вже 38 жінок.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у п'ятницю закликав чоловік зупинити чоловіче насильство - "трагічну реальність, яка ганьбить нас щодня".

Демонстрації в іспанських містах пройшли після того, як з'ясувалося, що деяким чоловікам скоротили тюремні терміни через лазівку в новому законі, що регламентує покарання за сексуальне насильство.

Щонайменше 11 засудженим ґвалтівникам було скорочено терміни ув'язнення, а п'ятьох людей було звільнено з в'язниці, за даними інформаційного агентства Europa Press.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.