Президентка Угорщини в Києві: відповідальність Путіна за цю війну очевидна

Субота, 26 листопада 2022, 17:37

Президентка Угорщини Каталін Новак під час візиту до Києва заявила, що відповідальність президента РФ Владіміра Путіна за війну проти України очевидна.

Про це вона сказала на брифінгу у Києві після саміту продовольчої безпеки, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Новак сказала, що в Угорщини є "150 тисяч причин зупинити цю війну і досягти миру". 

"150 тисяч причин - це 150 тисяч угорців, які мешкають на Закарпатті на території України. Вже чимало етнічних угорців віддали своє життя за захист України. Відповідальність Владіміра Путіна за цю війну очевидна і угорці завжди і у всьому виступали проти цього страждання і кровопролиття. Ми є сусідами з Україною і наші сусіди можуть покладатися на нашу допомогу. Сусіди завжди залишатимуться сусідами", - зазначила Новак. 

Вона засудила російську агресію та звернула увагу на те, що "війна в Україні є найбільш актуальним і важливим викликом у нашому регіоні". Новак підкреслила, що сторони мають повернутися за стіл переговорів, "мають бути відкриті дипломатичні канали, а кінцевою метою має бути досягнення справедливого миру".

"2022 рік був роком війни, давайте сподіватися, що 2023 рік стане роком відбудови та миру", - додала президентка Угорщини.

Новак також повідомила, що Угорщина профінансує транспортування 10 тисяч тонн зерна до Африки на суму 3,5 мільйона доларів у рамках ініціативи "Зерно з України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.