До Києва прибули глави МЗС одразу семи країн – Балтії та Північної Європи

Понеділок, 28 листопада 2022, 13:32

До Києва разом прибули з візитом міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії. 

Як повідомляє "Європейська правда", спільне фото на тлі потяга "Укрзалізниці" з текстом ідентичного змісту виклали міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, його литовський колега Габріелюс Ландсбергіс, глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.  

"Ми, міністри закордонних справ Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції, сьогодні у Києві, щоб засвідчити повну солідарність з Україною. Попри "дощі" з російських ракет та варварську жорстокість Україна переможе", - написав він.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто вже опублікував фото з Михайлівської площі, на тлі знищеної російської техніки.

"Можна лише дивуватися мужності й рішучості українців, які захищають незалежність своєї держави. Ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно. Росія має припинити свою агресивну війну і відступити", - написав він. 

Деталей спільного візиту поки не повідомляють.

Нагадаємо, 26-27 листопада у Києві була делегація уряду Бельгії, а також прем'єр Польщі Матеуш Моравецький; вони долучилися до заходів вшанування жертв Голодомору. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.