Глава МЗС Латвії: Україні потрібно дати системи ППО, артилерію і більше танків

Понеділок, 28 листопада 2022, 20:21

Країни Балтії та Північної Європи на міністерській зустрічі НАТО закликатимуть союзників збільшити постачання зброї Україні.

Про це глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс заявив під час візиту до Києва разом з колегами з шести країн, пише "Європейська правда".

"Ми всі повинні надіслати меседж нашим союзникам, що Україні потрібно більше зброї. Україні потрібні системи протиповітряної оборони, артилерія і більше танків. Ми перебуваємо у тих обставинах, коли треба зупинити російського агресора", - сказав Рінкевичс.

Міністр зазначив, що Латвія підтримує ідею притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні.

Рінкевичс також сказав, що Латвії допомагатиме Україні подолати енергетичні проблеми взимку і братиме участь у зерновій ініціативі.

Раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу вважає, що країни Європи повинні подвоїти витрати на оборону у зв’язку з війною Росії в Україні.

Як повідомлялося, до Києва разом прибули з візитом міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії. Це найбільша делегація такого рівня, яка приїхала в Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.