Понад 80% українських біженців у Нідерландах знайшли роботу

Четвер, 3 листопада 2022, 12:33

Понад 80% українських біженців у Нідерландах працевлаштувалися у цій країні.

Про це свідчать дані агентства з надання допомоги UWV, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання NL Times.

Українці в основному знаходять роботу в індустрії гостинності та через агентства з працевлаштування, переважно в районі Амстердама та Гааги.

Наразі в Нідерландах перебуває близько 55 000 дорослих українських біженців. UWV отримало 46 000 повідомлень від роботодавців, які найняли на роботу біженців з України. Це 83% українських біженців, зареєстрованих у Нідерландах. Реальний відсоток працюючих може бути дещо нижчим, оскільки може бути, що біженець має більше одного місця роботи.

Інтеграція українців у ринок праці відбувається набагато швидше, ніж у інших шукачів притулку. На думку експертів, це пов'язано з особливим статусом біженців. На відміну від вихідців, наприклад, з Афганістану чи Сирії, їм не потрібно проходити процедуру надання притулку і чекати дозволу на роботу.

"Дискусія про усунення перешкод для початку трудової діяльності вже деякий час є проблемою в голландській політиці. Тепер ми бачимо на практиці, що це дійсно ефективно", - сказав Яко Дагевос, дослідник Офісу соціального і культурного планування (SCP). Він вважає, що уряд буде працювати над політикою, яка дозволить всім шукачам притулку почати працювати, як тільки вони подадуть заяву.

Як повідомлялося, уряд Нідерландів закликає українських біженців, які ще не отримали спеціальну позначку в паспорті або О-документ, зробити це якнайшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.