Британія заборонить послуги, що допомагають транспортувати російську нафту

Четвер, 3 листопада 2022, 18:14

Велика Британія прагне заборонити країнам використовувати її послуги для транспортування російської нафти, якщо її не купують за граничною ціною або нижчою, встановленою західними урядами в рамках санкцій проти РФ.

Про це повідомляє Reuters, повідомляє "Європейська правда".

У четвер британський уряд заявив, що заборона, яка набуде чинності з 5 грудня, поширюється на послуги Великої Британії, включно зі страхуванням, брокерськими послугами та морськими перевезеннями.

"Ми заборонили імпорт російської нафти до Великої Британії та домагаємося значного прогресу в справі його повного припинення", - йдеться в заяві міністра фінансів Джеремі Ганта.

"Цей новий захід продовжує закручувати гайки на військовій машині Путіна, ще більше ускладнюючи йому можливість наживатися на своїй незаконній війні", - додав міністр.

Як відомо, 2 листопада Британія запровадила санкції проти чотирьох російських металургійних та нафтохімічних магнатів, які фінансують війну РФ проти України.

Загалом Лондон запровадив санкції проти понад 1200 фізичних та 120 юридичних осіб, у тому числі проти понад 120 олігархів зі статками понад 140 мільярдів фунтів стерлінгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.