У провінції в Нідерландах дозволили відлякувати вовків зброєю для гри в пейнтбол

Четвер, 3 листопада 2022, 18:33

Влада нідерландської провінції Ґельдерланд дозволила використовувати пневматичні маркери для гри в пейнтбол для відлякування вовків, які перестали боятися людей і можуть становити серйозну небезпеку для них.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Omroep Gelderland.

Рішення було ухвалене минулого тижня, під час осінніх канікул, після того, як у соцмережах виклали відео з місцевого національного парку "Де Хоге Велюве", на якому молодий вовк підходить до сім’ї.

"Ми маємо справу з вовками, які стали занадто ручними. Ми повинні змусити їх знову боятися людей", – заявив представник провінції Ґельдерланд і додав, що про це поінформували директора "Де Хоге Велюве".

Пневматичним маркером можна стріляти лише у тварину для того, щоб вона трималася від людей на відстані не менш як 30 метрів. Пляма фарби також дозволить визначити, чи стріляли у вовка раніше, чи ні.

У провінції Ґельдерланд не вважають, що їхнє розпорядження суперечить природоохоронному статусу вовків: "Законодавством передбачені надзвичайні ситуації. У виняткових випадках ви можете відхилятися".

Словаччина заборонила полювання на вовків

Там також планують направити до парку пейнтбольні рушниці у співпраці з поліцією.

Директор "Де Хоге Велюве" виступає проти ініціативи влади провінції. "Вони хочуть налякати вовків, щоб вони не нападали на людей, тому вони збираються стріляти в них пейнтбольними кулями. Це фальшиве рішення, щоб їм не довелося казати "застрелити їх", – каже він.

За його словами, розглядався варіант використовувати гумові кулі, але вони б лише травмували тварин. Глава парку пропонує або ловити вовків, або відстрілювати їх.

Водночас зоозахисні організації, які вивчали відео з "Де Хоге Велюве", стверджують, що така поведінка вовків є незвичною – і підозрюють, що тварин у парку можуть підгодовувати, що суворо заборонено. Там це категорично заперечують.

Вважається, що в Нідерландах мешкають щонайменше 20 дорослих вовків, а за останнє літо народилися щонайменше 16 вовченят, з них троє – у "Де Хоге Велюве".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.