КНДР запустила три балістичні ракети після продовження навчань Південної Кореї та США

Четвер, 3 листопада 2022, 19:05

Північна Корея в четвер запустила ще три балістичні ракети малої дальності в напрямку Японського моря незабаром після того, як Південна Корея та США вирішили продовжити спільні військові навчання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yonhap.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракети були запущені приблизно о 21:35 за місцевим часом (14:35 за Києвом). Північнокорейські ракети пролетіли близько 490 кілометрів, досягнувши максимальної висоти близько 130 кілометрів за максимальній швидкості польоту 6 Махів.

Також КНДР випустила близько 80 артилерійських снарядів приблизно о 16:30 за Києвом у буферну зону в Японському морі, порушивши двосторонню угоду 2018 року з Південною Кореєю, спрямовану на зниження військової напруженості.

Раніше в четвер Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету і дві балістичні ракети малої дальності. Міжконтинентальна балістична ракета, імовірно, зазнала несправності під час польоту.

Останній ракетний запуск КНДР відбувся менш ніж через годину після того, як Пхеньян засудив продовження Південною Кореєю і США продовжити повітряні навчання Vigilant Storm, що розпочалися в понеділок.

Масштабні військово-повітряні навчання Vigilant Storm відбуваються за участю понад 240 літаків, зокрема стелс-літаків, на тлі все більших занепокоєнь тим, що Пхеньян може незабаром провести перше з 2017 року ядерне випробування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.