Сенатори США під час візиту до Києва пообіцяли продовжити двопартійну підтримку після виборів

Четвер, 3 листопада 2022, 20:51

Сенатор-республіканець Роб Портман та його колега-демократ Кріс Кунс запевнили, що двопартійна підтримка України продовжиться після проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться наступного тижня.

Про це вони заявили під час візиту до Києва у четвер, пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Сенатори повідомили журналістам, що вони мали "дуже позитивні" переговори з президентом Володимиром Зеленським і що вони відвідали енергетичний об'єкт, який, за словами Кунса, був атакований російським ударом за допомогою іранського безпілотника.

"Тепер ми бачимо, що мета Путіна - налякати Україну, намагаючись зробити зиму темною і холодною", - сказав Кунс.

Цей візит відбувається на тлі припущень, що республіканці, які вважаються фаворитами в боротьбі за контроль над Палатою представників після проміжних виборів 8 листопада, можуть послабити підтримку України з боку США.

У жовтні республіканець Кевін Маккарті заявив, що американські виборці не будуть "виписувати порожній чек" Києву під час рецесії. Портман, схоже, у Києві мав на увазі ці зауваження, коли сказав, що деякі з його колег-республіканців були "неправильно витлумачені".

"В інтересах національної безпеки Америки, щоб Росія не досягла успіху", - сказав Портман. Але він додав, що має бути "більше підзвітності" у наданні допомоги, не уточнюючи деталей.

Нагадаємо, конгресмен-республіканець Пол Госар, який є одним із найвідданіших прихильників експрезидента Дональда Трампа у Конгресі, запросив президентів України та Росії до штату Аризона, який він представляє, для проведення "мирних переговорів".

Також повідомлялося, що члени Конгресу з Демократичної та Республіканської партій обговорюють можливість ухвалити закон про виділення мільярдів доларів допомоги Україні наперед на тлі побоювань, що після виборів законодавці можуть більш скептично ставитися до підтримки Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.