Боррель у Польщі відвідає українських військових, яких навчають у рамках нової місії ЄС

Середа, 30 листопада 2022, 15:17

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель під час триденної поїздки до Польщі відвідає тренувальний табір українських військових, створений у рамках місії ЄС (EUMAM Ukraine).

Про це йдеться у повідомленні Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє "Європейська правда".

"У п'ятницю вранці верховний представник ЄС Жозеп Боррель відвідає військовий полігон новоствореної Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) у місті Бжег, де візьме участь у тренуванні військовослужбовців української армії та виступить перед персоналом Місії та українськими військовослужбовцями", - йдеться у заяві.

Боррель також виступить із заявою від імені ЄС на пленарному засіданні Ради міністрів ОБСЄ у четвер, а також візьме участь в обідній дискусії.

У другій половині дня Боррель візьме участь в організованому Україною паралельному заході "Спільні дії для припинення безкарності Росії та забезпечення правосуддя для жертв", присвяченому забезпеченню відповідальності за міжнародні воєнні злочини, скоєні Росією.

Як повідомлялося, місія EUMAM Ukraine діятиме на території країн-членів ЄС та матиме оперативний штаб у Брюсселі для забезпечення загальної координації на стратегічному рівні. Командувачем місії буде віцеадмірал Ерве Блежан, директор Сил військового планування та проведення операцій (MPCC).

Мандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн євро. Місія забезпечуватиме координацію з двосторонніми заходами держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами, і буде відкритою для участі третіх держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.