Британія наклала санкції на віцепрем'єра РФ і посадовців, які допомагають Пригожину вербувати в’язнів

Середа, 30 листопада 2022, 17:12

Міністерство закордонних справ Великої Британії в середу оголосило про запровадження санкцій проти 22 російських посадовців, причетних до воєнних злочинів в Україні та організації псевдореферендумів з анексії українських територій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У санкційному списку опинився, серед іншого, віцепрем'єр-міністр РФ Денис Мантуров, який "відповідає за нагляд за російською оборонною промисловістю та оснащення мобілізованих військ".

Обмеження стосуються Аркадія Гостєва, директора Федеральної служби виконання покарань РФ, та Дмитра Безруких, керівника Федеральної служби виконання покарань Ростовської області. У Британії пояснюють, що вони "тісно співпрацювали з олігархом Євгенієм Пригожиним" для поповнення складу приватної військової компанії "Вагнера" за рахунок ув’язнених.

Крім того, санкції були запроваджені проти глави Центральної виборчої комісії Росії Елли Памфілової та керівника виборчкому Ростовської області Андрія Бурова за "організацію фейкових референдумів на чотирьох тимчасово окупованих територіях України".

Також у санкційний список потрапили 10 губернаторів і глав регіонів Росії, зокрема керівники Дагестану, Інгушетії та Калмикії – одних із найбідніших етнічних республік, звідки призивається значна кількість військових для війни в Україні.

Британські санкції, як і раніше, передбачають замороження активів підсанкційних осіб, заборону їхнього в’їзду на територію Сполученого Королівства, а також заборону посадки й дозвіл вилучення літаків, які перебувають у власності таких осіб.

Як нагадує зовнішньополітичне відомство Британії, Лондон уже запровадив санкції проти понад 1200 фізичних та 120 юридичних осіб у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Також Велика Британія виділила понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів на військову допомогу Україні.

Нагадаємо, на початку листопада Велика Британія запровадила санкції проти чотирьох російських металургійних та нафтохімічних магнатів, які фінансують війну РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.