Глава МЗС Іспанії поговорив з Кулебою та послом України після вибуху в посольстві

Середа, 30 листопада 2022, 19:02

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес поговорив телефоном із українським колегою Дмитром Кулебою та українським послом Сергієм Погорельцевим після вибуху в посольстві в Мадриді.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Mundo.

Зазначається, що Погорельцев розповів Альбаресу про подробиці вибуху, а глава іспанського МЗС поцікавився здоров’ям коменданта посольства, який постраждав у результаті інциденту.

Глава іспанської дипломатії також зв'язався зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, який подякував Іспанії за інтерес та підтримку.

Сам Альбарес зараз перебуває у Румунії з візитом на базі, де у складі місії Північноатлантичного Альянсу беруть участь іспанські військовослужбовці.

Посол України про деталі вибуху в посольстві у Мадриді: наслідки могли бути серйознішими

У середу вдень стало відомо, що співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху бомби у листі в приміщенні дипустанови.

У Міністерстві закордонних справ України пізніше підтвердили інформацію про те, що українське посольство в Іспанії отримало конверт з вибухівкою.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після цього доручив негайно посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном, а також закликав іспанського колегу вжити термінових заходів задля розслідування нападу на українську дипустанову. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.