Британський король відкрив у Лондоні центр для українських біженців

фото
Середа, 30 листопада 2022, 20:24

Король Великої Британії Чарльз ІІІ разом із першою леді України Оленою Зеленською відкрив у Лондоні центр прийому українських біженців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Центр прийому біженців з України розташований у лондонському українському католицькому соборі Пресвятої Родини.

Чарльзу під час візиту було продемонстровано деякі з послуг, що пропонуються у центрі, зокрема розмовний клуб англійської мови, заняття з арт-терапії та клуб для матерів і дітей.

 
Фото: Sky News

Король привітав присутніх з прийдешнім Різдвом українською мовою та отримав спеціальний подарунок – фотографію, на якій він танцює гопака із групою танцюристів під час візиту до української громади у Дербі у 1981 році.

 
ФОТО: SKY NEWS

"Мушу сказати, що для всієї української діаспори це одна з наших найзаповітніших світлин, і я хотів би, щоб вона була у Вас", – сказав Чарльзу єпископ Кеннет Новаковський.

За останніми даними, понад 100 тисяч українців оселилися в британських родинах у межах програми для біженців "Будинки для України".

Напередодні українські біженці та британці, які їх приймають, передали на Даунінґ-стрит петицію із закликом надати житлову підтримку тим, хто має труднощі або не може знайти власне житло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.