ЄС нагадав Twitter про боротьбу з дезінформацією після скасування перевірки постів про COVID

Середа, 30 листопада 2022, 21:26

Комісар Європейського Союзу з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон попередив Ілона Маска про те, що він повинен "значно збільшити зусилля" з протидії дезінформації у Twitter для дотримання правил ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Під час телефонної розмови в середу Бретон наголосив, що Маск повинен робити більше для боротьби з дезінформацією в соціальній мережі.

"Будьмо відвертими: попереду ще багато роботи", сказав єврокомісар, додавши, що Twitter повинен буде "значно посилити модерацію контенту, захистити свободу вираження поглядів і рішуче боротися з дезінформацією".

Трамп відмовився повертатися до Twitter

Причини розмови Маска й Бретона не називаються, та напередодні Twitter оголосив про масове відновлення заблокованих акаунтів та припинення блокування дописів із дезінформацією щодо COVID-19.

Нагадаємо, у жовтні американський мільярдер Ілон Маск оголосив про купівлю соцмережі Twitter і наміри тимчасово її очолити.

За цей час він ухвалив рішення про розблокування акаунту колишнього президента США Дональда Трампа, скасував запроваджену собою ж платну верифікацію акаунтів через засилля ботів, а від соцмережі відмовилася низка рекламодавців.

Раніше Маск, за даними ЗМІ, непублічно пообіцяв Європейській комісії, що Twitter буде дотримуватися правил Європейського Союзу, зокрема і щодо боротьби з дезінформацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.