Глава прокуратури Молдови допустив ліквідацію проросійської партії "Шор"

П'ятниця, 4 листопада 2022, 11:29

Виконувач обов'язків генпрокурора Молдови Іон Мунтяну допустив, що проросійську партію "Шор" можуть оголосити поза законом. 

Про це повідомило видання Newsmaker, пише "Європейська правда".

"Якщо я не помиляюся, у партії „Шор" статус підозрюваної у кримінальній справі, яку розслідує Антикорупційна прокуратура. Якщо цю справу передадуть до суду, а партія „Шор" виступатиме як обвинувачений, то однією із санкцій щодо юридичної особи є її ліквідація", - сказав Мунтяну в інтерв'ю Vocea Basarabiei TV.

Антикорупційна прокуратура розслідує кримінальну справу щодо незаконного фінансування партії "Шор". Серед обвинувачених - депутат та віцеголова партії "Шор" Марина Таубер.

Її звинувачують у тому, що вона дозволила незаконне фінансування політичної партії "Шор" організованою злочинною групою та брала участь у фальсифікації фінансового звіту формування за перше півріччя 2022 року, щоб приховати отримані та витрачені партією гроші. 

Таубер провину не визнає. Вона вважає, що відбувається політичним переслідуванням опозиції.

Після того, як лідера партії "Шор", депутата-втікача Ілана Шора внесли до списку санкцій США, глава мін'юсту Серджіу Литвиненко заявив, що має намір повторно проаналізувати питання про ліквідацію формування.

За даними журналістів-розслідувачів, фінансуванням партії "Шор" займається ФСБ Росії.

Читайте також про те, як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.