Резніков вважає, що результат проміжних виборів у США не похитне підтримку України

П'ятниця, 4 листопада 2022, 13:51

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що після проміжних виборів у США 8 листопада двопартійна підтримка України у Конгресі збережеться. 

Про це міністр сказав на онлайн-брифінгу у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда".

"Я неодноразово зустрічався з предстваниками Сенату та Конгресу, і кожного разу делегації були двопартійними. Я спілкуюся на постійній основі з міністром оборони Ллойдом Остіним, з його командою. Я чітко розумію, що підтримка Сполучених Штатів залишиться двопартійною і двопалатною теж", - зазначив Резніков.

Він висловив переконання, що заяви, які лунають зі США щодо послаблення допомоги України після виборів, є тільки виборчою риторикою.

"У мене є особисте персональне розуміння та відчуття, що у переважній більшості американський народ підтримує Україну у цій несправедливій війні. І американський народ хоче перемоги України. А американці - дуже прагматичні люди, американці люблять перемагати. Вони розуміють, що вони партнерами будуть у цій війні, в перемозі над злом", - додав Резніков.

Як повідомлялося, сенатор-республіканець Роб Портман та його колега-демократ Кріс Кунс під час візиту до Києва 3 листопада запевнили, що двопартійна підтримка України продовжиться після проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться наступного тижня.

Також повідомлялося, що члени Конгресу з Демократичної та Республіканської партій обговорюють можливість ухвалити закон про виділення мільярдів доларів допомоги Україні наперед на тлі побоювань, що після виборів законодавці можуть більш скептично ставитися до підтримки Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.