Уряд Італії має намір схвалити шостий пакет військової допомоги Україні

П'ятниця, 4 листопада 2022, 14:54

Новий уряд Італії прем'єр-міністра Джорджії Мелоні схвалить шостий пакет військової допомоги для України від початку російського вторгнення.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр оборони Гвідо Крозетто в інтерв'ю католицькій щоденній газеті Avvenire у п'ятницю, його цитує агентство Ansa.

"Єдине, чого ми не можемо зробити в такий складний час, як той, який ми зараз переживаємо, це втратити зв'язок з нашими міжнародними союзниками, ЄС та Північноатлантичним альянсом. Тому є лише один спосіб діяти та вирішувати. Якщо ситуація в Україні не зміниться, буде шостий указ про направлення нової військової допомоги", - сказав Крозетто.

За його словами, указ буде правильним та належним, "як і інші",

Цього тижня видання Il Messagero повідомило, що уряд Італії наразі не розглядає новий указ про відправку зброї в Україну, оскільки заявляє про необхідність скоординувати свої дії з НАТО та з’ясувати деталі військових потреб України. 

За даними видання, вирішальною зустріччю, яка дозволить зосередитись на нових поставках, стане візит до Риму генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, запланований на найближчі кілька днів.

Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні заявляла, що єдиний шлях до миру між Україною і РФ – військова допомога Києву.

Читайте також: Зброя для України, друзі Путіна та неофашисти: як планує працювати новий уряд Італії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.