Президентка Єврокомісії подзвонила Санду на тлі проросійських мітингів у Молдові, приїде з візитом

Неділя, 6 листопада 2022, 15:56

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн обговорила енергетичну ситуацію в Молдові з президенткою Маєю Санду.

Про це фон дер Ляєн написала у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Хороша розмова з президенткою Молдови Майєю Санду. Ми обговорили важку енергетичну ситуацію в Молдові", - йдеться у повідомленні.

"Ми працюємо над додатковою підтримкою, щоб допомогти Молдові в задоволенні її нагальних потреб у газі та електриці. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з Маєю Санду під час мого візиту до Молдови в середині тижня", - додала фон дер Ляєн.

Раніше повідомлялося, що у Кишиневі 6 листопада почався черговий масштабний мітинг, організований популістською партією "Шор".

Одночасно протести намагається організовувати Партія соціалістів, лідером якої є проросійський експрезидент Молдови Ігор Додон, який зараз перебуває під домашнім арештом через звинувачення у держзраді й корупції. 

Одночасні протести від "соціалістів" і "Шор" також можуть бути прихованою конкуренцією цих політсил за роль "головного союзника" Росії у Молдові.

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у відеоблозі та у статті Атака на Молдову. Як газ та гроші Кремля стали зброєю війни з прозахідною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.