У Литві пройшли міжнародні навчання з кібербезпеки

Понеділок, 7 листопада 2022, 17:23

У понеділок у Литві відбулися міжнародні навчання з управління кризовими ситуаціями BlueOLEX 2022, під час яких покращували підготовку країн ЄС до спільного управління масштабними кіберінцидентами і кризами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Delfi.

Під час навчань, організованих Міністерством оборони спільно з представниками Чехії та Агентства кібербезпеки Європейського союзу, було перевірено робочі процедури Організаційної мережі кіберкриз та їх подальший розвиток.

"Литва завжди брала активну участь у вдосконаленні управління кризами в ЄС, і цього разу ми прагнули зробити ще більший внесок у координацію великомасштабних кіберінцидентів і криз на рівні ЄС, провівши навчання. Це дуже важливо, тому що загроза кіберінцидентів зростає з кожним роком, тож ми маємо бути належним чином підготовлені до того, щоб на них реагувати", - сказав заступник міністра оборони Маргіріс Абукявічюс.

За даними Міноборони, у навчаннях взяли участь представники 23 держав-членів ЄС, Європейської комісії та Агентства кібербезпеки ЄС.

"Особливий елемент навчань 2022 року: уперше в технічний сценарій включено не тільки держави-члени ЄС, а й інституції, органи та агентства ЄС з метою поліпшення взаємного співробітництва в разі кризи", - ідеться в повідомленні.

Організаційна мережа кіберкриз складається з менеджерів у галузі кібербезпеки та кризового управління з країн-членів ЄС, Європейської комісії та Агентства кібербезпеки ЄС. За даними Міноборони, мережу було створено 2020 року для підвищення загальної обізнаності Європейського союзу, обміну інформацією та скоординованого реагування в разі масштабного кіберінциденту або кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.