Макрон закликав не забувати про кліматичні виклики, попри війну в Україні

Понеділок, 7 листопада 2022, 19:00

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що світ не має відмовлятися від поставлених кліматичних цілей на тлі викликів, створених війною РФ проти України.

Як повідомляє BBC, про це він сказав у виступі на кліматичному саміті, пише "Європейська правда".

"Російська агресія проти України не лише принесла війну у Європу, але й створила невпевненість і напругу по всьому світу", - визнав Макрон, особливо акцентувавши на труднощах для країн Близького Сходу та Африки. 

"Але, у той же час, ми бачимо, що багато країн потерпають від наслідків змін клімату, і ми маємо визнавати, що надзвичайна ситуація з кліматом - це вже зараз", - наголосив президент Франції.

Макрон зазначив, що в цих умовах не можна відкласти свої кліматичні зобов’язання, особливо якщо йдеться про багатші країни світу - у тому числі Францію. 

"Ми маємо продовжувати роботу над пом’якшенням наслідків та поступово відмовлятися від вугілля у наших економіках", - наголосив він. 

Макрон також закликав США, Китай та інші багаті неєвропейські країни зробити свій "справедливий внесок", щоб допомогти біднішим країнам впоратися з викликами, спричиненими зміною клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.