Росія висилає працівника посольства Молдови

Середа, 9 листопада 2022, 18:41

Міністерство закордонних справ Росії оголосило про вислання співробітника посольств Молдови у Москві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У повідомленні російського МЗС вказується, що в середу було викликано главу посольства Молдови Ліліана Дарія, якому "вручено ноту міністерства про оголошення persona non grata співробітника посольства Молдови в Москві".

"Цей захід є відповіддю на ухвалене 1 листопада цього року молдовською стороною нічим не вмотивоване рішення оголосити persona non grata співробітника посольства Росії в Молдові", – заявили в МЗС РФ.

Зеленський поговорив із Санду про падіння російської ракети в Молдові

Нагадаємо, вранці 31 жовтня МВС повідомило, що на територію Молдови впали фрагменти ракети, збитої сьогодні вранці українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в селі Наславча.

Пізніше у відомстві уточнили, що не зафіксували порушення повітряного простору Молдови ракетами, оскільки на території Молдови впали лише фрагменти ракети, збитої українськими ППО. При цьому, за інформацією прикордонників, гребля не постраждала і немає жодної загрози затоплення району.

Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови підтвердило своє рішуче засудження ракетних ударів по Києву та інших містах і також оголосило про вислання одного російського дипломата після інциденту.

Росія розкритикувала реакцію Молдови та пообіцяла відповісти на вислання свого дипломата з Кишинева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.