Путін приїде у Вірменію перед самітом ОДКБ наприкінці листопада

Середа, 9 листопада 2022, 18:58

Лідери Росії та Вірменії Владімір Путін та Нікол Пашинян у середу провели телефонну розмову, під час якої обговорили візит російського президента напередодні саміту Організації договору колективної безпеки 23 листопада.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Арменпрес".

У повідомленні пресслужби прем’єра Вірменії вказується, що Путін і Пашинян "обговорили питання прийдешнього в Єревані 23 листопада саміту лідерів держав-членів ОДКБ, а також порядок візиту президента РФ до Республіки Вірменія, який відбудеться 22 листопада".

Кремль своєю чергою лише підтвердив обговорення "підготовки до чергової сесії Ради колективної безпеки ОДКБ, яка відбудеться під головуванням вірменської сторони в Єревані 23 листопада".

У Вірменії різко прокоментували крики Лукашенка на Пашиняна під час саміту ОДКБ

Як відомо, у середині вересня відбулося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Проте країни-члени ОДКБ наполягли тільки на необхідності вирішення ситуації дипломатичним шляхом, що не влаштовує Вірменію.

На саміті, який відбувся наприкінці жовтня, лідери держав ОДКБ обговорили "перспективну" реакцію на загострення на вірменсько-азербайджанському кордоні та домовилися розглянути його в листопаді.

Після цього Путін прийняв лідерів Азербайджану та Вірменії Ільхама Алієва та Нікола Пашиняна, щоб обговорити питання врегулювання відносин між державами. За підсумками було ухвалено заяву без жодних проривних домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.