"Фейки" і "спекуляції": Росія заперечує поставки боєприпасів з КНДР

Середа, 9 листопада 2022, 19:54

Офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова на брифінгу в середу назвала "брехнею від початку до кінця" твердження США про постачання Північною Кореєю артилерійських снарядів Москві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС.

"Жодного виразного обґрунтування цих тверджень представлено не було і не могло бути, оскільки все сказане американськими представниками – брехня від початку до кінця, ще один приклад фейків, спекуляцій, які поширює Захід щодо Росії", – сказала Захарова.

Речниця МЗС РФ додала, що США звинуваченнями в постачанні снарядів Росії "просто придумали привід для введення чергових санкцій проти КНДР".

Перед тим Північна Корея також заявляла, що ніколи не торгувала зброєю з Росією і не планує цього робити.

КНДР почала шити зимову форму для російських військових - ЗМІ

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що Сполучені Штати звинувачують Північну Корею у таємному постачанні Росії значної кількості артилерійських снарядів для використання у війні в Україні і намаганні приховати ці поставки.

Відповідно до розвідувальних даних, боєприпаси нібито відправляються до країн Близького Сходу або Північної Африки, але насправді призначаються для Росії.

Пізніше проєкт 38 North, який відстежує події в Північній Кореї, вперше за останні кілька років зафіксував рух потяга між північнокорейською та російською територіями. Російська ветеринарна служба офіційно повідомила, що потяг перетнув кордон з Північною Кореєю, перевозячи коней.

КНДР підтримує Росію в повномасштабній війні в Україні: вона визнала правосуб'єктність терористичних утворень "ЛДНР" та анексію українських територій, а також голосувала проти резолюцій із засудженням російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.