ЄС розширив санкції проти КНДР через розробку балістичних ракет

Понеділок, 12 грудня 2022, 18:47

ЄС вирішив ввести додаткові санкції проти 8 фізичних та 4 юридичних осіб, відповідальних за розробку балістичних ракет Північною Кореєю або причетних до цього процесу.

Про це повідомила у понеділок пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

"На тлі триваючої розробки балістичних ракет Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) у порушення відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН Рада ухвалила сьогодні рішення додати 8 фізичних і 4 юридичні особи до списку тих, на кого поширюються обмежувальні заходи ЄС", - йдеться у повідомленні.

КНДР здійснила артилерійський обстріл у відповідь на навчання Південної Кореї та США

Нові обмеження спрямовані на тих, хто бере участь у програмах КНДР, пов'язаних з ядерною зброєю та балістичними ракетами, або надає підтримку та засоби для їх здійснення. 

До організацій, проти яких введено санкції, ЄС включив два нафтові танкери та судна доставки через їхню участь у діях, що порушують резолюції РБ ООН. 

Крім того, до списку було включено Міністерство ракетної промисловості КНДР за його роль у забезпеченні фінансування та комплектуючих для використання у розробці ракетних та ядерних технологій, заборонених резолюціями РБ ООН.

Обмежувальні заходи ЄС щодо КНДР тепер застосовуються проти 73 фізичних та 17 юридичних осіб. Вони включають заморожування активів, заборону на поїздки до ЄС та заборону надання коштів або економічних ресурсів особам, включеним до списку.

США зберуть союзників через запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети

Обмежувальні заходи ЄС проти КНДР були вперше запроваджені в листопаді 2006 року. З того часу ЄС постійно розширював свої автономні обмеження у відповідь на діяльність КНДР з розробки балістичних ракет та ядерної зброї.

2 грудня США розширили список санкцій проти КНДР після ракетних випробувань.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявляв у листопаді, що його країна прагне мати "найпотужнішу" ядерну силу. Він підвищив десятки військовослужбовців, які брали участь у нещодавньому запуску нової балістичної ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.