Щоб допомогти Україні пройти зиму, створять координаційну платформу - глава МЗС Франції

Вівторок, 13 грудня 2022, 16:13

За результатами конференції у Франції буде створено платформу з координації допомоги Україні для проходження зимового періоду. 

Про це повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна, її цитує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Тепер щодо механізму координації, який ми створимо... Ми акуратно розглядаємо свої можливості реагувати, ми додатково збережемо 12 млн євро, щоб реагувати на можливі майбутні обставини. Багато країн і організацій братиме участь у цьому координаційному механізмі, не тільки держави ЄС", - сказала Колонна на спільній пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Парижі у вівторок.

Центральна роль у координації, за словами міністра, буде у Європейської комісії.

"Метою конференції було також розширення кола друзів. У нас були Індія, Катар, Індонезія, Камбоджа серед партнерів", - сказала Колонна.

Раніше Шмигаль заявив, що результатом конференції у Франції стало оголошення державами-партнерами України про надання країні допомоги в розмірі близько $1 млрд для проходження зимового періоду.

У Парижі 13 грудня проходить міжнародна донорська конференція за участю понад 45 країн і 20 міжнародних організацій, яка має на меті підтримати Україну на тлі постійних російських атак по критичній інфраструктурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.