У Грузії зібрали понад $150 тисяч на генератори для України

Вівторок, 13 грудня 2022, 19:23

За два тижні низова ініціатива "Поділися світлом" / გაუზიარე სინათლე змогла зібрати в Грузії 411 тисяч ларі (або 154,2 тисячі доларів) для закупівлі електрогенераторів для України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

За даними організаторів, за отримані кошти включно з генераторами, які їм пожертвували, вони зможуть відправити в Україну 394 генератори. У кампанії взяли участь 4056 громадян Грузії та 34 організації.

Генератори мають доправити до Києва 24 грудня.

Окрім того, зазначає "Новости-Грузия", допомогти Україні зголосилися й інші ініціативи. Тбіліський Вільний університет повідомив, що від себе відправляє в Україну потужний 13-кіловатний генератор, а громадянин Грузії, який побажав залишитися невідомим, замовив у виробників генератори для України на 100 тисяч доларів.

Влада Грузії пояснила, чому не допомогла Україні генераторами: таких "фізично немає"

Минулого тижня тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов сказав, що Тбілісі вже місяць ігнорує запити Києва на допомогу в умовах енергетичної кризи після російських обстрілів. У правлячій партії "Грузії" у відповідь заявили, що вперше про це чують.

Пізніше в уряді Грузії все ж вирішили придбати генератори для гуманітарної допомоги Україні. Йдеться про моделі великої потужності, кількість і обсяг виділених на це урядом коштів не було названо.

Нагадаємо, Європарламент та Європейська асоціація міст започаткували ініціативу "Генератори надії", щоб у великих обсягах збирати генератори для України. Протягом останніх тижнів допомогу генераторами анонсували також низка окремих країн та міст Європи, ЄС, Агентство США з міжнародного розвитку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: