Саакашвілі припинив голодування через кілька годин після оголошення

Середа, 14 грудня 2022, 17:20

Адвокат Міхеїла Саакашвілі повідомив, що експрезидент Грузії вирішив відмовитися від голодування після того, як у ситуацію втрутилися депутати Європарламенту.

Про це повідомляє інформаційний портал "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

"Європарламентарі категорично просять мене припинити голодування, щоб не давати приводу відповідним службам стверджувати, ніби я сам заподіюю собі шкоду", - зачитав заяву від імені Саакашвілі його адвокат Вахтанг Барамашвілі.

Європарламент вимагає випустити Саакашвілі й запровадити санкції проти Іванішвілі

Як заявляє Саакашвілі, депутати Європарламенту обіцяють мобілізувати всі дипломатичні зусилля для забезпечення захисту його "мінімальних прав".

"Я хворий не тому, що не їв спеціально, а тому що отруєний... і багато місяців був жертвою неправильного лікування", - йдеться в листі Саакашвілі. 

У Тбіліському міському суді відбувається процес, пов'язаний із відтермінуванням покарання Саакашвілі. Клопотання про це подали адвокати колишнього президента.

Суддя Георгій Аревадзе зачитав лист Спеціальної пенітенціарної служби, згідно з яким відомство не має можливості забезпечити дистанційну участь засудженого Саакашвілі. 

Суддя також зачитав лист із клініки "Вівамед", у якому йдеться про те, що лікар не вважає за доцільне транспортувати Саакашвілі до зали суду.

ЄС: влада Грузії повинна забезпечити необхідну медичну допомогу Саакашвілі

У зв’язку з цим Саакашвілі оголосив голодування, вже третє після арешту.

Саакашвілі перебуває за ґратами з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року.

Раніше стало відомо, що, згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи, які опублікував неурядовий центр "Емпатія", Саакашвілі не можна залишатися за ґратами через стан здоров’я. У висновку йдеться, що у Саакашвілі виявили понад 20 діагнозів, з яких 10 основних "несумісні з ув’язненням", а до арешту він був майже здоровий.

У правлячій партії Грузії заявили, що не збираються довіряти цим висновкам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.